Volkswagen

Het hoofdkantoor van Volkswagen staat in Wolfsburg, Duitsland. Rond 1930 had één op de vijftig Duitsers een eigen auto. Destijds was Volkswagen aan het proberen om auto’s betaalbaarder te produceren, net als Mercedes, Adler en meer.

In 1934 bemoeide Adolf Hitler zich met de productie van personenauto’s. Hij wilde dat alle Duitsers toegang hadden tot een auto. Deze auto zou beschikbaar zijn voor de Duitse bevolking voor 990 Rechsmarks per stuk (ongeveer €3750,- destijds).

Hieruit kwam Volkswagen voort met de type 1, ook wel bekend als de bekende kever. Waarna in 1938 de Volkswagen fabriek in Wolfsburg (toen Stadt des KdF-Wagens) werd gebouwd. Na de oorlog kwam de volkswagenfabriek in de handen van Ivan Hirst, een Britse legerofficier die de productie hervatte. In 1946 rolden er duizend auto’s per maand de fabriek uit.

VW beetle
VW golf

Golf

Met meer dan 33 miljoen verkochte modellen is de Volkswagen Golf de meest succesvolle Europese auto ooit. De Golf is dan ook het meest succesvolle model van Volkswagen en bestaat nu al langer dan veertig jaar. Een tweedehands Golf kun je vinden vanaf ~€10.000,-.

De Golf blijft niet achter en gaat met de tijd mee. Zo heeft de vernieuwde Golf allerlei verbeteringen zoals grotere touchscreens en betere resolutie. Maar ook gebarenbediening en File-Assistent. Uiteraard is de GTI uitvoering nog steeds een beest en tikt deze de 245pk aan.

Iemand die op zoek is naar een Volkswagen Golf met kofferbak, kan zich beter verdiepen in de Jetta.