Leasen is niet zonder keuzes

Het leasen van een auto gaat gepaard met enkele keuzes die gemaakt moeten worden. Zo zal je als eerste moeten kijken of je überhaupt een auto kan leasen en vervolgens kijken naar welke auto je gaat leasen. Ook is het belangrijk dat je kijkt of je kiest voor zakelijk leasen of eerder private leasen. Al deze keuzes zijn belangrijk om te maken en moeten daarom weloverwogen worden gemaakt. Om je te helpen bij het maken van de keuzes die gepaard gaan met het leasen van een auto, zal dit artikel je daarom een handje op weg helpen.

Wanneer mag je een auto leasen?

Ten eerste is het natuurlijk belangrijk dat je kijkt of je überhaupt een auto kan leasen. Hier zit namelijk vaak een minimum inkomen aan vast. Het leasebedrijf wil namelijk voorkomen dat ze betalingen mislopen en hierdoor zelf in de problemen komen. Ook is het belangrijk dat je minimaal 18 jaar oud bent. Echter is dit vaak geen probleem, omdat je onder deze leeftijd toch niet alleen de weg op mag. Als laatste is het belangrijkste en ook meest voor de hand liggende dat je in het bezit bent van een geldig rijbewijs en Nederlands paspoort of identiteitsbewijs. Op deze manier zal het afsluiten van je leasecontract namelijk een stuk soepeler verlopen.

Welke leasevorm kies je?

Zodra het duidelijk is dat je een auto mag leasen, is het tijd voor de volgende stap: kiezen wat voor soort leasevorm je neemt. Hierbij zijn er veel verschillende opties: van een bedrijfswagen leasen tot een occasion leasen. Er is voor iedereen wel iets. Echter is het belangrijk dat zodra je bijvoorbeeld zakelijk wilt leasen, je bedrijf hier ook de mogelijkheid toe geeft. Anders is deze optie namelijk al snel voor je afgeschreven. Bij deze stap is het daarom belangrijk dat je goed kijkt wat er mogelijk is en waar je voorkeur ligt.

Welke auto past bij jou?

Zodra je weet welke leasevorm je kiest, is het tijd om te kijken naar het soort auto waar je in gaat rijden. Dit kan een gezinsauto zijn waar je met wel zeven personen in past of een snelle sportauto’s waarmee je snel van A naar B gaat. Welke optie je ook kiest, het belangrijkste is dat je iets kiest wat bij je past en waar je je comfortabel in voelt. Echter is het fijne aan leasen dat zodra je merkt dat de auto toch niet helemaal jouw auto is, je hem altijd om kan wisselen.