Ik wil graag een BMW kopen, maar waar moet ik op letten? 

Een nieuwe auto kopen is voor velen een groot evenement. Een auto is in deze tijd steeds belangrijker maar ook steeds normaler geworden. Een auto moet beschikken over luxe, snelheid, duurzaamheid en comfort. Daarom is voor velen een BMW de ideale auto. Een BMW is befaamde auto die naast comfort en snelheid ook status uitstraalt. De meeste mensen die actief in een BMW rijden zullen jou vertellen dat het een van de beste auto’s zijn die er bestaan. Toch zijn er aantal dingen waar je op moet letten wanneer je van plan bent om een BMW aan te schaffen. In dit artikel bekijken we een aantal tips die nuttig kunnen zijn als je een BMW koopt bij een particulier of bij een BMW specialist, zodat jij altijd met een optimale auto eindigt.

De historie

Wanneer je een grote som geld uitgeeft aan een auto, wil je natuurlijk wel weten wat je nieuwe trots allemaal heeft meegemaakt. Het daarom belangrijk om de historie van jou auto te controleren. Dit kan tegenwoordig gelukkig heel gemakkelijk door simpelweg even het kenteken van de auto te googlen. Hier vind je informatie over de verschillende servicebeurten, APK’s en andere basis feitjes over de auto. Voor meer uitgebreide informatie kan je een CARFAX-rapport aanvragen of een onafhankelijke inspectie laten uitvoeren door een BMW specialist. Het is namelijk wel van belang dat jij op de hoogte wordt gesteld van alle mankementen die de BMW in het verleden heeft opgelopen. Zo kom je niet onverwachts tegenover torenhoge reparatie prijzen te staan. 

Onderhoud

Naast de historie is het ook erg belangrijk om de staat van het onderhoud te beoordelen. Op het moment dat jij een BMW aanschaft, is het moeilijk om aan de binnenkant te kunnen zien over er eventueel mankement zijn. Vergeet niet, BMW onderdelen kunnen erg duur uitvallen!

Mocht jij zelf niet al te veel verstand hebben van het mechanisme van een auto, twijfel dan niet op een afspraak te maken met een BMW-dealer of een onafhankelijk monteur zodat zij samen met jou nog eens de staat van het onderhoud van de auto kunnen beoordelen. Het is belangrijk om in dit geval te letten op slijtage, omdat dit op het blote oog moeilijk zichtbaar is. Slijtage aan remmen, banden en oliepeil zijn voor een ongetraind oog onherkenbaar, maar zijn gemakkelijk te spotten door iemand met ervaring.