Waarom een auto importeren?

Bij het importeren van auto’s komt veel gedoe kijken. Het wordt door de politiek ook niet aantrekkelijk gemaakt om een auto te importeren. Toch blijkt dat er de laatste jaren meer auto’s naar Nederland worden geïmporteerd dan afgelopen jaren. Vooral vanuit Duitsland stijgt de import. Maar hoe komt deze stijging in het importeren van auto’s?

Alternatief
De afweging voor het (ver)kopen van een nieuwe of tweedehands auto hangt veelal af van het prijskaartje. Geld speelt een belangrijke rol in het aanschaffen van een auto. Dit geldt ook voor importeren, als het financieel te duur was zou niemand het doen. Buitenlandse auto’s (met name uit Duitsland) zijn momenteel eenmaal goedkoper dan binnenlandse tegenhangers.

Groter aanbod, meer concurrentie
De Duitse markt is veel groter dan die hier in Nederland. Dat maakt dat er in Duitsland meer concurrentie aanwezig is, wat zorgt voor scherpere prijzen. Daarbij is het aanbod in het buitenland groter, waardoor jouw wens makkelijker te behalen valt. Met specifieke wensen kun je beter in het buitenland terecht in plaats van de Nederlandse autodealer.

Minder BTW in Duitsland
Naast dat door concurrentie de prijzen in Duitsland lager liggen, geeft de wetgeving ook nog een zet in de rug. In ons buurland geldt namelijk een belasting van 19 procent op het kopen van een auto, waar dit in Nederland ligt op 21 procent. Wanneer deze Duitse belasting eenmaal is betaald, hoeft er niet opnieuw belasting worden betaald aan de Nederlandse belastingdienst. Waardoor het goedkoper is om de auto in Duitsland te halen. Nu is dit maar een verschil van twee procent, toch kan dit aardig wat geld besparen.

Hoge BPM belasting in Nederland
In Nederland hebben we een gemene, maar vooral dure belasting op auto’s en voertuigen: de BPM. Deze belasting stijgt alleen maar (niet voor elektrische auto’s). In andere landen ligt deze belasting stukken lager, zo kun je tot zo’n dertig à veertig procent besparen door een jonge Duitse occasion te kopen. Hiermee bespaar je bovenop de lagere vraagprijs ook nog eens op de belasting.

Europese garantie
Het Europese garantiesysteem zorgt ervoor dat je in Nederland garantie kunt claimen voor auto’s die aangeschaft zijn in een ander Europees land. Je hoeft dus niet naar het land van afkomst te communiceren om schade te claimen. Dat maakt de aanschaf van een importauto erg aantrekkelijk.

Invoerkosten auto
Natuurlijk zijn er ook kosten verbonden aan het importeren van een auto. Hiermee wordt het importeren onaantrekkelijk mee gemaakt. Ten eerste moeten er transportkosten worden gemaakt om de auto van het buitenland naar Nederland te halen. Eenmaal in Nederland moet je rest-BPM betalen, waarna jouw auto bij de RDW geregistreerd moet worden. Als laatste moet er een Nederlands kentekenplaat worden gemaakt, wat ook geld kost.

Hoe gaat importeren in zijn werking?
Als je al een auto uit het buitenland op het oog hebt, is het belangrijk dat deze goede keuring ondergaan heeft. Daarna heb je twee opties. Je kunt ervoor kiezen om zelf de auto te bestellen en al het papierwerk te regelen of je schakelt een importbedrijf in die gespecialiseerd zijn in het importeren van buitenlandse auto’s. Dergelijke bedrijven keuren de auto en zorgen vaak dat deze binnen drie dagen rijklaar is.