Elektrische Mazda in 2020

In 2020 moeten we er echt aan geloven, de eerst 100% elektrische auto van Mazda. De Japanse autofabrikant gaat uit van 1400 exemplaren binnen Nederland. Mazda wil een slag slaan in de markt voor elektrische auto’s door een auto op de markt te brengen met lage bijtelling door een kleine accu.

Image: Mazda

De Mazda MX-30 e-Skyactiv 141 automaat zal vanaf septemper 2020 leverbaar zijn. Maar tot die tijd kun je de wagen nu al bestellen. Althans, de MX-30 First Edition. Dat de maandelijkse bijtelling laag ligt, moet ergens vandaan komen. Het bereikradius van de nieuwe Mazda is helaas niet meer dan 200km. Hoewel hier nog geen officieel statement van Mazda over is vrijgegeven, heeft dit waarschijnlijk te maken met de milieuvriendelijkheid van de accu. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat mensen gemiddeld slechts zestig kilometer per dag afleggen met de auto.

De nieuwe MX-30 heeft een elektromotor met 141 pk en is niet uitgerust van een trekhaak. De auto is erg stil, er is voor de veiligheid van jouzelf en anderen een functie geïmplementeerd die kunstmatig geluid mogelijk maakt.