China sluit autofabrieken wegens Coronavirus

Wegens de recente ontwikkelingen vind ik het belangrijk om in mijn blog aandacht te besteden aan het Coronavirus. Dit in China ontstaande virus dreigt een wereldwijd probleem te vormen met allerlei gevolgen van dien. Nu ook in de autowereld maatregelen worden genomen blijkt wel dat het virus veel economische gevolgen gaat hebben.

Door de ontwikkelingen in China rondom het Coronavirus sluiten enkele autofabrikanten de fabrieken in China. Steeds meer mensen in China raken besmet aan het virus dat het verstandiger is om de fabrieken te sluiten. Zo vertelt woordvoerder Bloomberg dat Toyota de productie tot en met 9 februari stil legt.

Grote multinationals houden de ontwikkelingen in China nauw in de gaten met betrekking tot het Coronavirus. De overheid van China is zelf ook bezig de situatie onder controle te krijgen door wegen te blokkeren. Dit lijkt echter niet goed te werken, inmiddels zijn er mensen in Duitsland en Engeland besmet geraakt.

Vooralsnog sluiten naast Toyota ook Honda en Bosch haar fabrieken in de omgeving uit voorzorg voor de werknemers. Honda gaat zelfs zo ver dat ze werknemers uit de provincie Hubei ophalen.

Hoeveel impact deze maatregelen op ons in Nederland zal hebben moet nog met de tijd blijken. Ik hoop dat het hier bij blijft, maar wie weet krijgt dit nog een staartje.