Opel

Met zo’n 40.000 werknemers valt Opel onder de grote jongens van de automarkt. De auto’s worden bijna overal ter wereld verkocht. Hoewel Opel auto’s produceert in verschillende landen, staat het hoofdkantoor nog gewoon in Duitsland waar het is opgericht in 1862. Elk jaar vliegen er meer dan een miljoen Opel auto’s over de toonbank.

OPEL

Geschiedenis

Opel begon destijds met het produceren van naaimachines wat erg goed liep. Door het succes kreeg Opel de ruimte om door te groeien, wat ze ook deed. In 1886 begon de productie van fietsen, wederom met succes. Zo’n succes dat Opel besloot zich voornamelijk op de fietsen te richten.

In 1895 overleed de oprichter van Opel, Adam Opel, vier jaar voor de productie van de eerste auto van Opel. Deze eerste auto was ontworpen in samenwerking met een Duitse slotenmaker, Friedrich Lutzmann. Helaas liep deze auto niet goed, waarna de samenwerking al snel stopte.

De zonen van Adam Opel lieten het hier niet bij zitten. Zij waren vastberaden om succesvol de automarkt te betreden. In 1909 kwam de eerste ‘officiële’ Opel op de markt. Deze Opel 4/8 PS was wel populair en liep goed. Vergeleken met andere auto’s was deze vrij betaalbaar.

Enkele bekende Opels die momenteel geproduceerd worden zijn de Astra, Corsa en Vivaro.

Opel valt sinds 2017 onder de Groupe PSA, samen met o.a. Peugeot en Citroën.