Welke 5 elektrische auto’s hebben de beste actieradius?

Een toenemend aantal autorijders die aan een nieuwe auto toe zijn, kiezen ervoor om elektrisch te gaan rijden. Zeker mannen houden ervan om in een elektrisch voertuig (EV) te rijden dat veel power heeft en een auto die een hoge actieradius heeft en dus een lange afstand kan overbruggen. Maar welke merken c.q. modellen elektrische auto’s hebben eigenlijk de beste actieradius? Mannen die een auto willen kopen met een bovengemiddeld goede actieradius, kunnen hun hart ophalen met onderstaande top 5 van elektrische voertuigen uitblinken qua afstandsbereik per opgeladen accu.

1. Tesla S-model

Mannen die een Tesla zoeken die er niet alleen super-de-luxe uitziet, maar ook een grote actieradius heeft, kunnen het beste een Tesla S-model kopen. Dit model elektrische auto is in staat om op één volle accu maar liefst 575 kilometer te rijden. Dat is aanzienlijk meer dan een gemiddelde auto op brandstof qua bereik aankan. Maar niet alleen qua afstand maakt dit elektrische automodel indruk. Ook de snelheid van dit voertuig is uniek. Een Tesla S-model geldt als de snelste elektrische auto die op de markt beschikbaar is!

2. Tesla Model 3

Een prima keuze als je een EV zoekt met een groot bereik, is verder de Tesla Model 3, ook wel bekend als de ‘Long Range’. Die naam is terecht, want dit elektrische voertuig biedt de eigenaar de mogelijkheid om 560 kilometer achter elkaar te cruisen. Het dashboard en interieur van dit automodel zijn enorm hightech. Fijn is ook dat snelheidsduivels met dit Tesla-model hun hart kunnen ophalen, want deze raket trekt in 4,8 seconden op van 0 naar 100 km/u.

3. Tesla Model X

Een van de ruimere EV’s met een groot kilometerbereik, is de Tesla Model X. Dit EV-model, dat als middenklasser opvalt door de grote interieurruimte, heeft een actieradius van 470 km. Meer dan genoeg als je met je elektrische auto op vakantie wilt naar het buitenland, zonder al te vaak te hoeven stoppen om je voertuig op te laden.

4. Jaguar I-Pace

De prachtige, strak ontworpen heeft met 470 kilometer ook een fraaie actieradius. De aerodynamisch ontworpen Jaguar springt verder in het oog door het hypermoderne uiterlijk en door de indrukwekkend snelheid. Binnen slechts 4,5 seconden zit je met deze Jaguar op 100 km/u.

5. Audi E-tron

De Audi E-tron, ten slotte, is het eerste volledig elektrische automodel van Audi. Dit inmiddels al wat oudere elektrische voertuig is ruim van binnen, heeft een sportief design en een actieradius van 420 kilometer.

Wil je weten welke auto’s dit lijstje opvolgen, kijk dan eens naar dit artikel over elektrische auto’s met de grootste actieradius waar je een top 10 vindt.