Tijd voor een uitgebreide verzekering

Uitgebreide verzekering helpt je om schade aan je voertuig te dekken tegen incidenten die geen verband houden met een botsing of een ongeval met een ander voertuig of stationair object. Bijvoorbeeld schade aan je auto die veroorzaakt is door het weer, dieren of diefstal.

Het is belangrijk om te begrijpen wat een uitgebreide verzekeringsdekking kan bieden, zodat je op de hoogte bent van al je autoverzekeringsopties. Inclusief uitgebreide zakelijke autoverzekering, dat helpt je bij het betalen van reparaties aan je voertuig wanneer incidenten plaatsvinden die niet botsing-gerelateerd zijn en buiten je controle staan.

Schade bij het raken van een dier vertegenwoordigt zo’n 13 procent van alle uitgebreide verzekeringsclaims, waardoor het één van de meest gebruikelijke claims voor dit type dekking is. Als je in een gebied woont waar veel herten de weg oversteken, overweeg dan om uitgebreide verzekeringsdekking aan je bedrijfsauto verzekering toe te voegen.

Wat biedt een uitgebreide verzekeringsdekking?

Uitgebreide verzekering helpt je ​​voertuig als er iets gebeurt waar je geen controle over hebt. voorbeelden zijn, vuur, vandalisme, natuurrampen en dergelijke.

De medische kosten vallen er niet onder, een uitgebreide dekking omvat geen betalingen voor medische uitgaven die optreden vanwege een ongeval. Je aansprakelijkheidsverzekering helpt medische kosten te dekken voor een bestuurder die betrokken is bij een ongeval dat jij hebt veroorzaakt.

Elk ongeval of botsing dat gebeurt met jouw voertuig of het voertuig van iemand anders moet vallen onder de botsing- of aansprakelijkheidsverzekering, dit valt niet onder de uitgebreide verzekering. In feite wordt deze alomvattende verzekering soms de andere dan botsingen verzekering genoemd.

Hoe uitgebreide verzekering werkt

Hoewel een aansprakelijkheidsverzekering vereist is, is een uitgebreide verzekering niet verplicht. Je krijgt de mogelijkheid om een ​​niveau van uitgebreide verzekering aan te schaffen wanneer je jouw verzekeringspolis afsluit. De meeste verzekeraars raden dit type dekking aan om je te helpen beschermen in het geval dat een onverwacht incident schade aan jouw voertuig veroorzaakt.

Eigen risico

Je eigen risico voor een alomvattende verzekering is het bedrag dat je betaalt op een claim, jouw verzekeringsaanbieder helpt om de rest te betalen. Bijvoorbeeld in het geval dat een boomtak op je auto valt en deuken in de motorkap veroorzaakt.

Limieten

De limiet voor een uitgebreide verzekering is het maximale bedrag dat je verzekering zal dekken en is in feite gelijk aan de waarde van je voertuig. Als je auto € 10.000 waard is, dekt je verzekering je niet voorbij dat bedrag.

Uitgebreide verzekering versus bots verzekering

Uitgebreide en botsingsdekking zijn verantwoordelijk voor twee verschillende soorten van schade.

Bij uitgebreid wordt de schade veroorzaakt door iets als vandalisme of het raken van een dier. Bij botsing komt de schade van een ongeval met een ander voertuig of een stationair object.

Uitgebreide verzekering van de verzekering versus aansprakelijkheid

Het belangrijkste verschil tussen een uitgebreide en aansprakelijkheidsdekking is dat uitgebreide verzekering schade aan je voertuig bestrijkt veroorzaakt door gebeurtenissen buiten jouw controle en geen ander voertuig betrekken. Aansprakelijkheidsverzekering, aan de andere kant, bestrijkt de kosten van schade die jij veroorzaakt aan het voertuig van iemand anders, evenals bijkomende medische kosten.