Steeds meer mensen importeren een auto uit Duitsland

Een auto aanschaffen, is misschien iets waar je je slechts een keer in de zoveel jaren mee bezig houdt. Het kopen van een auto kan erg leuk zijn, maar is tegelijkertijd ook best spannend, omdat er veel geld mee gepaard gaat. Er zijn naast het financiële aspect ook nog tal van andere onderdelen waar je rekening mee moet houden.

Het aanbod aan auto’s in Nederland is best goed te noemen, maar voor een ruimere keuze is het soms een beter idee om over de landsgrenzen te kijken. Vooral in Duitsland vind je vaak meerdere geschikte modellen voor een aantrekkelijkere prijs. Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer mensen ervoor kiezen om een auto te importeren uit Duitsland.

Een auto uit Duitsland importeren was nog nooit zo makkelijk

Sommige mensen hebben weleens gehoord van het importeren van een auto uit het buitenland, maar vinden dit toch nog te spannend en durven het niet aan. Gelukkig zijn er tegenwoordig steeds meer Nederlandse importexperts die bemiddelen en assisteren bij het importproces. Zo wordt er onder andere een aankoopkeuring ter plaatse gedaan en wordt ook het transport van de dealer in Duitsland tot aan het RDW in Nederland verzekerd geregeld.

Tip: https://easyimport.nl/auto-importeren-duitsland/

Alhoewel deze importbedrijven een vergoeding vragen blijft eronder aan de streep in veel gevallen alsnog een financieel voordeel over en ben je bijna altijd goedkoper uit dan wanneer je je auto in Nederland koopt.

Meer auto voor je geld in Duitsland

Duitsland is de bakermat van de auto’s met bekende grote merken als BMW, Audi en Mercedes die hier allemaal geproduceerd worden heeft Duitsland een gigantisch aanbod aan auto’s. De Duitser rijdt sowieso vaker in de luxere of premium modellen. Daarnaast gaan ook nieuwere auto’s sneller in de verkoop als tweedehands. Je zult in Nederland maar weinig luxe modellen tegenkomen die als tweedehands met een leeftijd van onder de drie jaar verkocht worden.

Uitgelicht: https://easyimport.nl/bpm-berekenen-aangifte/

In Duitsland is precies dit segment zeer groot, wat het voor de Nederlander zeer interessant maakt om bij de Oosterburen een auto te importeren. Niet alleen krijg je in Duitsland aanzienlijk meer auto voor je geld, je kunt bovendien ook nog eens extra profiteren van belastingvoordeel op gebruikte occasions.