RDW Voertuiggegevens

De Rdw Voertuiggevens. Dat zijn alle gegevens van bijvoorbeeld een auto, die bij de rijksdienst voor het wegverkeer worden geregistreerd.

RDW Voertuiggegevens en de kilometerstandcheck

Het is altijd verstandig om, voordat je een nieuwe of tweedehands voertuig gaat kopen, om de gegevens van een voertuig te bekijken.

Gelukkig kan dat tegenwoordig op de PC of via het internet, bijvoorbeeld op rdw kenteken.eu.

Met de RDW Voertuiggegevens kan je alle informatie van een bepaalde auto, of van veel andere voertuigen, rustig nalezen, en bekijken.

Daarmee kan je bekijken in welk jaar de auto werd toegelaten op de Openbare weg, wanneer de APK vernieuwd moet worden, hoewel dit bij nieuwere auto’s natuurlijk nog een aantal jaren kan duren, hoeveel het voertuig verbruikt per 100 kilometer, gesplitst in binnen en buiten de bebouwde kom, en nog veel meer van dit soort nuttige gegevens, waarmee je bijna net zo veel weet als bijvoorbeeld de dealer of handelaar waar je een leuke nieuwe of tweedehands auto hebt zien staan.

De RDW voertuiggegevens kunnen nog verder worden uitgebreid met zaken als terugroepacties, en de kilometerstandcheck.

Dit kan je heel makkelijk bekijken op rdw.nl, waar je zelfs een speciale check kunt vinden voor de terugroepacties, en voor de kilometerstandcheck.

De kilometerstandcheck is wel bijzonder, want daarmee wordt voorkomen dat er nog langer met de kilometerteller wordt gesjoemeld, zoals dat in het verleden wel eens gebeurde.

Tegenwoordig wordt de stand van de kilometerteller, bij iedere APK keuring, en bij iedere kleine en grote beurt geregistreerd.

Daarmee worden de RDW Voertuiggevens dus nog uitgebreider, en ook de veiligheid bij het kopen van een nieuwe of tweedehands auto.

Wil je de RDW voertuiggegevens inzien van een bepaalde auto, vrachtwagen, caravan, of een ander voertuig met kenteken, dan kan je dat bovenaan op deze site doen. Je hoeft alleen maar het kenteken in te vullen van het betreffende voertuig, en alle gegevens worden opgehaald bij de RDW.

Wacht dus niet langer, en bekijk snel de RDW Voertuigegevens, zodat je meer te weten komt!

De gratis kenteken check

Vul op de website het kenteken in en doe de gratis kenteken check.

Voordelen RDW kentekencheck

Het kenteken zegt heel veel over het betreffend voertuig dat erop geregistreerd staat. Dankzij dit registratiesysteem kan heel wat informatie over de auto zelf ook worden opgeslagen en is elk voertuig ook van elkaar te onderscheiden. In Nederland is het RDW belast met het beheer van alle data die er bestaat over de kentekennummers en is het gelukkig ook mogelijk voor de burger die te bezichtigen. Door een kentekencheck uit te voeren kan alle relevante data van de auto worden opgevraagd en kan de politie bijvoorbeeld ook direct zien of het gaat om een gestolen auto.

Vooral de onderhoudsdata is belangrijk

Naast de politie is een RDW kentekencheck ook heel belangrijk voor personen die van plan zijn een auto te verkopen of te kopen. Omdat elk RDW geregistreerd bedrijf verplicht is informatie over auto’s die bij hun zijn geweest voor onderhoud en reparatie in de database in te voeren is het mogelijk om met een RDW kentekencheck een vrij nauwkeurig beeld te krijgen over demate van onderhoud van een auto. Vrij nauwkeurig, omdat werkzaamheden die niet verricht zijn door een RDW gekeurd bedrijf niet op de database terug te vinden zal zijn.

Let ook op de kilometerstand

De relevante kilometerstanden moeten ook geregistreerd worden bij elk bezoek aan de garage en mag er dus geen groot verschil zijn tussen de afgelezen waarde op de meter en die tijdens het laatste bezoek aan de garage. Het grootste verschil kan het service interval tussen twee onderhoudsbeurten zijn. bij grotere verschillen kan er dus sprake zijn van slecht onderhoud of mogelijk fraude met de teller. Ook wordt met de kentekencheck duidelijk als er ooit sprake is geweest van grote schade(s). Die hoeven geen invloed te hebben op de huidige staat van het voertuig, maar is het altijd beter ervan op de hoogte te zijn.

Er zijn op het internet heel wat websites te vinden waar de kentekencheck geheel gratis kan worden uitgevoerd. Het enigste wat je ervoor nodig hebt is het kentekenbewijs. Zo hoef je bij de aankoop van een auto geen additionele informatie van de eigenaar te krijgen en onthou je gewoon het kentekennummer.