voordelen electrische auto

Milieuvoordelen van een electrische auto

Milieuvoordelen: Elektrische auto’s produceren geen uitstoot, wat betekent dat ze de lucht niet vervuilen of bijdragen aan klimaatverandering. Ze kunnen helpen om de ecologische voetafdruk van transport te verkleinen, waardoor ze een milieuvriendelijkere optie worden.

Lagere bedrijfskosten: Elektrische auto’s zijn doorgaans goedkoper in gebruik dan auto’s op gas, omdat ze minder onderhoud vergen en elektriciteit vaak goedkoper is dan benzine. Bovendien bieden sommige staten fiscale prikkels of kortingen voor de aanschaf van een elektrisch voertuig.

Energie-efficiëntie: Elektrische auto’s zijn energiezuiniger dan auto’s op gas omdat ze ongeveer 60% van de energie van het net omzetten in stroom aan de wielen, vergeleken met slechts ongeveer 20% voor auto’s op gas.

Soepele en stille rit: Elektrische auto’s staan bekend om hun soepele en stille rit, wat prettiger kan zijn dan het geluid en de trillingen van een auto op gas.

Technologie van electronische auto’s in 2023

Geavanceerde technologie: Elektrische auto’s worden vaak geleverd met geavanceerde functies zoals regeneratief remmen, dat tijdens het remmen energie opvangt en gebruikt om de batterij op te laden, en slimme oplaadopties waarmee u uw auto kunt opladen tijdens daluren wanneer elektriciteit goedkoper is.

Over het algemeen bieden elektrische auto’s een aantal voordelen, waardoor ze een aantrekkelijke optie zijn voor mensen die op zoek zijn naar een duurzamere, kosteneffectievere en technologisch geavanceerdere vorm van vervoer.

Ook het onderhoud van deze autos zijn een stuk efficienter en minder vervuilend. Wanneer je een auto naar de garage brengt hoeft deze geen olie af te voeren waardoor het riool wordt ontzien. Te vaak moest men oprukken om het riool ontstoppen Utrecht vanwege het vuil en de olie die aankoekte aan de buizen. Het ontstoppen hiervan was teveel werk.

Bron: https://mmaontstoppingsdienst.nl/riool-ontstoppen/

Onderhoud van electrische autos

Het onderhoud van een elektrische auto is over het algemeen eenvoudiger dan dat van een auto op gas, omdat elektrische auto’s minder bewegende onderdelen hebben en minder frequent onderhoud vergen. Hier zijn enkele onderhoudstaken die doorgaans nodig zijn voor elektrische auto’s:

Bandenonderhoud: net als bij auto’s op gas, moeten elektrische auto’s regelmatig worden gewisseld en indien nodig worden vervangen.

Batterijonderhoud: De batterij is een cruciaal onderdeel van een elektrische auto en heeft af en toe onderhoud nodig om goed te blijven werken. Dit kan het controleren van de gezondheidstoestand van de batterij inhouden en indien nodig vervangen.

Remonderhoud: Elektrische auto’s maken gebruik van regeneratief remmen, wat betekent dat de remmen minder vaak onderhoud vergen dan die van auto’s op gas.

Vloeistofonderhoud: in tegenstelling tot auto’s op gas, hoeven bij elektrische auto’s de olie niet te worden ververst. Ze kunnen echter nog steeds vloeistofonderhoud vereisen, zoals het controleren van het koelvloeistofpeil en het vervangen van de ruitenwisservloeistof.

Cabineluchtfilter vervangen: Net als auto’s op gas hebben elektrische auto’s een cabineluchtfilter dat periodiek moet worden vervangen om de lucht in de auto schoon en fris te houden.