Legendarische Amerikaanse muscle cars

Autoliefhebbers

Veel mannen, maar ook vrouwen natuurlijk, zijn autoliefhebber. De een houd van de moderne, snelle sportwagens. Zoals de modellen van Porsche, Ferrari en Lamborghini.

De ander houd van de oudere, klassieke modellen, veel verschillende bloggers en online magazines gingen ons al voor bij het schrijven over hun liefde voor auto’s. In dit artikel verdiepen we ons meer in de legendarische Amerikaanse muscle cars.

Geschiedenis

Een groot deel van de autogeschiedenis ligt uiteraard in Amerika. Hier is het eigenlijk allemaal begonnen toen Ford de eerste auto ontworpen heeft en van de band heeft laten rollen. Dit van de band laten rollen heeft als gevolg gehad dat de auto ook voor de gewone man te kopen was. Door het lopende band en dus massawerk, werden de kosten gedrukt en ging de prijs van een complete auto omlaag.

Klassieke Amerikaanse auto’s

In het tijdperk daarna hebben we de nodige klassieke Amerikaanse auto’s zien verschijnen op de wegen.

De categorie auto die daarbij extra veel aandacht heeft gekregen is de Amerikaanse muscle car. Hiervan zijn er een heel aantal gemaakt en deze zijn nog steeds populair.

Ford Mustang

Wat te denken van de Ford Mustang. Dit is een klassieker pur sang. Dit model komt in veel films terug. Bijvoorbeeld in de kaskraker gone in 60 seconds.

Persoonlijk vind ik dit ook een hele mooie auto. Ze hebben er recent weer een nieuw model van gemaakt. Deze is ook wel mooi, maar ik vind dan toch de echte klassieker het mooist. En dan het liefst in de karakteristieke blauwe kleur.

Dodge Charger

Een ander merk muscle car is de Dodge Charger. Dit merk heeft een paar modellen die met wat fantasie wel lijken op de Ford Mustang.

De bekendste Dodge Charger is waarschijnlijk de General Lee uit de Dukes of Hazard.

Chevrolet Camaro

De volgende is de Chevrolet Camaro. Ook een bijzonder mooie auto. Hiervan vind ik dan juist de nieuwere versie mooier dan de oude klassieke variant. Maar dat is natuurlijk heel persoonlijk qua smaak.

Plymouth Hemi Cuda

Dan hebben we ook nog de Plymouth Hemi Cuda. Deze auto is in de klassieke variant dan wel weer een juweeltje vind ik zelf persoonlijk. Filmster Nicolas Cage heeft er ook een gehad bijvoorbeeld.

Pontiac GTO

Als laatste wil ik hier nog noemen de Pontiac GTO. Van dit model zijn er ook de nodige gemaakt en ook hiervan is alweer een nieuw model. Dit nieuwe model vind ik zelf dan weer niet zo geweldig. Voor dit model houd ik het bij de oudere varianten. Die zien er echt sterk en stoer uit.