Tips om je auto mooi en glanzend in kleur te houden

In dit artikel geven we je een aantal tips om de kleur van je auto mooi te houden. Hoe bescherm je je auto tegen verkleuring en beschadigingen van vuil, het weer of zonlicht? Ook gaan we kijken of er nog iets is waardoor je de kleur extra kan laten glanzen.

Tips voor het onderhouden van de kleur

De makkelijkste tip en misschien wel van het grootste belang, gaat over het wassen van de auto op de juiste manier met de gepaste materialen. Gebruik een zachte spons en kies niet voor allesreiniger maar autoshampoo. Let op dat je nooit met een harde borstel of schuurspons de auto wast, dit kan krassen achterlaten. Na het wassen van de auto kan je hem het beste ook nog even droogmaken met een zachte doek. Hiermee voorkom je dat er kalkvlekken op de auto komen.

Na het wassen en drogen van de auto kun je hem nog insmeren met wax. De wax werkt als een beschermend laagje waardoor vuil en vocht van de auto af rolt. Ook beschermt de wax tegen verkleuring van de zon.

Mocht er toch een klein krasje op de auto komen, behandel deze dan zo snel mogelijk met krasverwijderaar. Als het een grotere kras is dan is het misschien slim om naar een autogarage te gaan.

Voorkomen is beter dan genezen

Het is altijd beter om beschadigingen te voorkomen, dit houdt de auto langer mooi, is goedkoper en zorgt dat de auto zijn waarde langer houdt. Het is daarom belangrijk om de auto regelmatig te wassen. Als er zand of vogelpoep op de lak zit, kan dit na verloop van tijd schade aanbrengen. Dus zie je vogelpoep op de auto? Haal dit er zo snel mogelijk vanaf met een zacht, nat doekje! Als je de mogelijkheid hebt is het ook verstandig om je auto in de schaduw te parkeren, zo is hij beschermd tegen de zon. Voor een tijdje is het niet zo erg als de auto in de zon staat maar wanneer hij thuis ook altijd in de zon staat is het slim om er een autohoes overheen te doen. Zo is hij goed beschermd tegen zon en vuil.

Tijd voor een nieuwe kleur?

Vind jij dat het tijd is voor een nieuw kleurtje? Een compleet nieuwe lak aan laten brengen is best prijzig, gelukkig is er ook nog een andere optie: dippen! Met een goede dip heb je je auto voor een paar honderd euro in een nieuw kleurtje. En met onze tips kan hij lekker blijven glanzen! Kijk eens op spraydip.nl voor de verschillende kleuren en benodigdheden als autoshampoo.