Skip to content

Waarom een auto importeren?

Door admin | februari 6, 2020

Bij het importeren van auto’s komt veel gedoe kijken. Het wordt door de politiek ook niet aantrekkelijk gemaakt om een auto te importeren. Toch blijkt dat er de laatste jaren meer auto’s naar Nederland worden geïmporteerd dan afgelopen jaren. Vooral vanuit Duitsland stijgt de import. Maar hoe komt deze stijging in het importeren van auto’s?…

China sluit autofabrieken wegens Coronavirus

Door admin | januari 31, 2020

Grote multinationals houden de ontwikkelingen in China nauw in de gaten met betrekking tot het Coronavirus. De overheid van China is zelf ook bezig de situatie onder controle te krijgen door wegen te blokkeren. Dit lijkt echter niet goed te werken, inmiddels zijn er mensen in Duitsland en Engeland besmet geraakt.

Wel of geen chiptuning

Door admin | januari 15, 2020

Auto’s met elektrische computersystemen zijn erg afhankelijk van de chipsoftware. De bestaande ECU-chip in het voertuig regelt een aantal systemen zodat deze goed op elkaar inspelen. Met chiptuning vervang je de bestaande, standaard software van deze chip en kun je deze aanpassen om verscheidene prestaties van de auto te optimaliseren.

Slimme auto van Hyundai

Door admin | januari 9, 2020

Hyundai is bezig met het combineren van artificiële intelligentie (AI) en Smart Cruise Control (SCC). Deze nieuwe toepassing creëert een systeem dat rijpatronen en -gewoonten van de bestuurder leert kennen. Dit doet Hyundai met sensoren, camera’s en een radar.

Elektrische Mazda in 2020

Door admin | januari 8, 2020

In 2020 moeten we er echt aan geloven, de eerst 100% elektrische auto van Mazda. De Japanse autofabrikant gaat uit van 1400 exemplaren binnen Nederland. Mazda wil een slag slaan in de markt voor elektrische auto’s door een auto op de markt te brengen met lage bijtelling door een kleine accu.